Dotări de peste 2,2 milioane de euro la SJU Vâlcea!

 

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat ieri, 13 septembrie 2022, un nou contract ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Este vorba despre o finanțare în valoare de 2.250.000 euro.

“Prin acest proiect, la Spitalul Nou (secțiile: Blocul operator Chirurgie generală, Blocul operator Ortopedie traumatologie, Blocul operator Urologie traumatologie și ATI), respectiv, Spitalul Vechi (Corpul C6- Dermatologie și Boli infecțioase) vor fi instalate: sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală; sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii; sisteme de supraveghere video (sistem TVCI).

De asemenea, în cele două locații vor fi executate lucrări de: reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii electrice, de desfacere și înlocuire a infrastructurii de ventilație și tratare a aerului, de instalare, înlocuire și completare a rețelei de fluide medicale, precum și reparațiile necesare în zonele de intervenție.

Investiția vine în completarea unui alt proiect derulat de curând de CJ Vâlcea , prin care SJU Vâlcea a fost dotat cu echipamente și dispozitive medicale necesare luptei împotriva SARS-Cov 2, în valoare de cca 2 milioane euro” – spune Constantin Rădulescu.

 

Lasă un comentariu