EPISODUL 21

OAMENI BUNI

Ne aflăm, dragii mei, la doar câteva ore înainte de a primi Sfânta Lumină a Învierii.
În Vinerea Mare, după ce am terminat cu treburile zilnice, m-am odihnit puțin, iar seara am mers la Denia Prohodului Domnului.
Onorat și cu bucurie am primit mesaje de la mai mulți prieteni preoți să merg în bisericile unde dumnealor oficiază slujbe.
Mi-am dorit tare mult să particip la slujba Prohodului și am fost, dragi prieteni, nu doar la o biserică, ci la patru biserici, două în oraș și două la țară.
Nu le voi nominaliza. Ceea ce vreau să remarc este starea de spirit întâlnită în aceste lăcașuri sfinte, în care am participat la slujbă.
Sufletul meu s-a bucurat enorm văzând pregătirea și dăruirea cu care Prea Cucernicii Părinți au oficiat slujba din Vinerea Mare. M-am bucurat însă foarte mult să văd la slujbă atât oameni maturi, seniori, pensionari, oameni bătrâni, așa cum se spune pe la noi, la țară. Dar am văzut și oameni de vârsta a doua și, îmbucurător pentru mine, foarte mulți tineri, dar și copii.
Vâlcenii pe care i-am întâlnit în Vinerea Mare în Sfânta Biserică au participat la slujbă cu pioșenie și starea pe care mi-au transmis-o a fost una excepțională.
Am întâlnit rude, prieteni, cunoștințe, oameni cu care colaborez în activitatea mea de zi cu zi, dar și oameni alături de care am crescut în cartierul Ostroveni sau din zona în care locuiesc în prezent, într-un cuvânt: am întâlnit oameni buni și frumoși.
Să ne rugăm Lui Dumnezeu, ca odată cu primirea Sfintei Lumini a Învierii Fiului Său, Iisus Hristos, să primim și puterea de a privi cu mai multă încredere în viitor.
Vă doresc zile frumoase, cu liniște și sa Îl primiți pe Dumnezeu cu toată dragostea în casele și în inimile dumneavoastră!

– Constantin Rădulescu

15 Aprilie 2023

Tags :
Lasă un comentariu